zazril_rezza86

boikot produk ISRAIL & SEKUTUNYA...

7:53 PM
* Perlihatkan sumbangan kita walaupun sedikit. Itu lebih baik dari berdiam diri... Fikirkan.......

* Jangan biarkan hasil perolehan anda bekerja seharian adalah untuk membunuh umat Islam..
kesedaran dalam membelanjakan harta anda... samada utk membantu.. atau membunuh..

- Setiap sen yang anda belanjakan.... samada untuk terus hidup... atau mati....

Takbirrrrr.... ALLAHUAKBAR.... JIHAD... ALLAHUAKBAR
Read On 0 comments

mini FIESTA di MELAKA

12:17 AM

Mari memeriahkan mini FIESTA dengan mendaftarkan diri sebagai peserta dalam PERTANDINGAN MEWARNA, TREASURE HUNT, MEMBUKA GERAI, PAMERAN VESPAR dan pelbagai lagi..

khusus kepada orang MELAKA dan umumnya 1 MALAYSIA...

Untuk Keterangan lanjut hubungi : 06-2635900/06-2635200
Read On 0 comments

Larian Baton SUKAN MALAYSIA 13

9:45 PM
Berikut adalah peserta larian banton yang merupakan wakil dari HPA-MELAKA HALAL HUB :

1) Pak Dollah (Ketua Pengantin)
2) En. Arsyad (Mak andam)
3) En. Hadi (Pembawa bunga telur)
4) En. Rezza (Pengantin lelaki)

* Pengantin perempuannya boleh cari... antara ramai-ramai nie.... tp bukan yang baju hijau tu.. itu ladyboss.. huhuhu~

* Cuba teka.. siapa yang ada dalam mascott ni?? jap2.... ade sape2 jumpa kak eton tak?? hehehehe.... tp kenape aku bleh dok dekat ketiak dia plak??
* Tugu negara... :-)

p/s :
- Hadi dok tersenyum tu.. tersenyum dekat sape??? kak eton ke... huhuhuh~
- Pakdolah control macho.. hahahahahah
- En. Arsyad berkata pada isterinya "abang akan sentiasa menurut perintah sayang...". Dengan nada terpakse.. huhuhu~
Read On 0 comments

Lawatan pelajar UITM kampus bandaraya Johor Bahru.

8:16 AM
Satu Lawatan rasmi pelajar UITM Kampus bandaraya Johor Bahru telah tiba di MELAKA HALAL HUB (MHH) Pada 16 Mac 2010 bermula 10am- 12.00am dengan kerjasama pejabat mara negeri Melaka. Lawatan seramai hampir 70 peserta ini adalah bertujuan memenuhi keperluan subjek Pemasaran dan Subjek perniagaan antarabangsa.



Sesi lawatan dirangka dengan pengisian-pengisian seperti penerangan daripada pengurus MHH (Pn. Hayati bte. Mat Isa), penerangan HPA Industries (En. Johan), sesi lawatan HPA Halal Mart dan lawatan ke kilang vendor.


* Sesi soal jawab daripada peserta


* Sesi penerangan berkaitan HPA Industries.


* Penyampaian cenderamata dari Pn. Thahirah Bibi (wakil UITM) kepada Pn. Hayati (Pengurus MHH)

Semoga dengan lawatan dari pihak UITM kampus Bandaraya Johor Bahru ini, akan membuka lembaran baru bagi pihak MHH dalam mempromosi usahawan2 Islam dan memartabatkan mata pedang HALAL dikacamata... keseluruhan manusia yang leka dengan kepalsuan dunia.
Insyallahhhh.....
Read On 0 comments

HPA halal Mart di SERKAM, MELAKA

4:55 AM

kepada seluruh warga zon selatan KHUSUSNYA... di MELAKA, MERLIMAU, JASIN dan SERKAM.....

HPA Halal Mart di HALAL HUB SERKAM telah mula beroperasi pada 13 MAC 2010. Ia merupakan cawangan yang 3 dibuka di Melaka setelah Semabok& Masjid Tanah.

Sebagai makluman, di HALAL HUB SERKAM juga merupakan kilang pemprosesan RFC (Radix Fried Chicken) pertama di selatan.

Diharapkan dengan pembukaan cawangan HPA di SERKAM ini dapat memperkuatkan lagi perjuangan HPA zon selatan.


"Bersama memartabatkan industri HALAL"
Read On 0 comments

Majlis Khatam al-Quran dan Berbuka Puasa MISDEC '09

10:29 AM
Penulisan kali ini menceritakan perihal warga KEPHAL dalam menggelola sebuah program yg diamnhkan oleh Tuan Hj Zamrud selaku Pengarah Eksekutif MISDEC. walaupn banyak buat mulut yang tidak sedap didengar, namun tahniah diucapkan kepada seluruh keluarga KEPHAL kerana telah berjaya membuatkan student KEPHAL dipandang tinggi (walaupun sedikit) oleh pihak pengurusan MISDEC dan peserta kursus lain. TAHNIAH!!!!



Semua gambar yg dipaparkan adalh sebelum seluruh keluarga KEPHAL membuat persiapan untuk majlis Khatam quran. semua peserta sempat bergambar, dan tidak lupa aku yang bergambar dengan Ust Lokman Abd Rahman, pengarah eksekutif Halal Hub JAKIM dan sebelahnye pula adalah bakal2 eksekutif halal bersama dengan En Aziz wakil drpd LSG sky chef. hehehehe. muslimat jgn marah eee.. sbb tiada dalam gambar.

Gambar ini diambil 1/2 jam sebelum proses persiapan dilakukan. cewaaaahhh.. semua nak bergambar dgn ust lokman, tp gambar yg atas tetap special.. aku personallyy.. dengan ust lokman, jgn jelous kk.. org lain x de..






utk persiapan, cuma gambar aku dgn syuk je yg dpt dimuatkan dlm blog nie.. sbb aku dgn dia je yg buat keje, yg lain x nampak pn, cewahh.. hehehe.. 1 meja smpai 2 org la lap.. bersungguh2 betul budak berdua nie :-) he3x




Semasa program berjalan, tidak banyak photo yg berjaya dikumpulkn, kerana juru photonye lari kemane ntah (Kak Nad kate nk jd,tau2 dia hilang).

Hanya gambar setelah selesai bacaan yasin dan ceramah yg berjaya dimuatkan. hehehehe, kesian quwe.. dh stanby.. tp mse x sempat.. so, kami just bergambar je.. buat mcm dh slesai ceramah. Tp yang paling sedih, n x best, n memang x patut.. x de sorng pn amek gambar MC. sedihnye.. ksian nasib MC mlm tu (malang sungguh dia) :-(



x pe la, wlaupun gambar Mc x de, nasib baik aku lepaskan geram dalam berbuka, n moreh.. kau2 aku amek gambar punye banyak.hahahaha, fairus dh pandai senyum sekarang eeeeee..





Haaaaa... kan aku dh ckp dah.. lepas je habis bacaan yasin tu.. gambar aku jeee.. disebabkan nie blog aku, so aku masuk gamabr aku je la eeee,,, tp dengan kwn2 la.. bkn aku sorang je. hehehhe.. tp syuk dgn lus ni.. sampai x muat la gambar aku,, sbb dorang berdua je dh mkn space yg besar.. hehe, tp gambar aku tetap ada.. :-) n menu pling special.. karipap sejuk n lembikk (hahahahha)





sampai pada mase nie paling x best plak.. gamabr aku satu pn x de.. time berkemas. semua org ade gambar, aku plak yg x de gambar.. aku p mane?? dorang amek gambar x panggil aku.. ksiana aku :-(





ooooo.. gapo.. makan sorang nampak.. x leh jadi nie.. x ckup satu, sampai 4 skali ko nak kebas.. x leh jadi nie.. nak kne report ni. kak zue, knp nmpak mcm tembam?? mkn byk eeee.. yg tdung putijhtu, senyum2, mcm la org nk amek gambar dia (hehehe), kak dian.. bungkus jgn x bungkus.. kak long buat senyum manjee eeee.. senyum utk gapo eeee.. tp syg, gapo x pandang,. hehehee. joke




inilah wjah hero2 hindustan, nie semua muka kenyang n penat, tp control.. sbb depan camera la katakan.. tpp gerammm.. aku x de... gerammmnyeee.. x pe la, aku ade urusan yg perlu diselesaikan. maafkan diriku abang2 n kakak2.. kerana tidak dpt membantu time mengemas.. daku ada urusan yg lebih penting, yg tidak dpt dikongsi bersama :-(



Konklusinya, aik.. dah nak tutup dah?? hhehee.. alhmdlillah, majlis pd mlm itu berjln lancar tanpa ada sebarang msalah yg tidak diingini. tahniah kepada AJK pelaksana yg menjalankan tugas dengan penuh dedikasi.

Pesanan buat AJK pelaksana & seluruh keluarga KEPHAL, dengarkan...

andaikata dunia ini adalah tentera neraka, kupasti.. kamu semua dipilih menjadi askar ke syurga .. agar iman2 dikalangan hambanya, menjadi penawar onar dunia... (Fikir2kan, dan selamat beramal)

akhirkata.. rantaian ikatan ramadhan.. penghubung jendela tumbuhnya syawal.. maaf zahir & batin :-)
dari REZZA dan ISTERI



Read On 0 comments

Majlis Berbuka Puasa bersama KAYFAZ

12:24 PM


Pada 5 september yang baru je berlalu.. MISDEC telah mengadakan majlis berbuka puasa bersama dengan adik-adik yang telah kehilangan orang yang tersayang. mereka ini dari kompleks rumah anak-ayak yatim Fatimah az-Zahra (KAYFAZ). Bersama rakan-rakan KEPHAL.. kami menanti tepat jam 5 petang untuk bertolak dari Bachang. macam2 kerenah kawan aku, malam sebelumnya, baru dok nak beli baju melayu la, ada yang beli capal la, ada yg berpinjam-pinjaman.. heheheh.. itulah bakal2 eksekutif halal. n x lupa.. matlut n syirazi kne tinggal... hehehehe.. disebabkan dorang terlalu lma menyoping.. ptg tu (pkul 3 bru kuar shoppinggg..) he3.. kan dh kne tinggal..




Dalam gambar ni... geng yg naik kembara gapo n kancil aku.. cari yg mane aku?.. tentulah yg berbaju purple tu.. hehehee, ade nampak?? ini time baru sampai.. yang kelakarnye.. sebenarnya.. majlis dh start.. yg kami ni dok boleh bergambar2 plak.. hahahaha.. sampai dkt pkul 6 la kami bru masuk.. itupun quwe.. yg ditugaskan bace doa.. sampai2, trus kne panggil.. hehehe.. itu lah kerenah geng KEPHAL 09..




hehehehe.. memang best,, bdk2 halal.. semua buat kepala sendiri. tp yg paling best.. mestilah dengan adik-adik dr KAYFAZ.. walaupun sekejap.. tp bermakna.. aku cuba untuk fhm perasaan adik2 nie.. bla tgok dorng buat prsembhan.. kegembiraan yg terpacar dimuka mreka.. belum tentu.. dalam hati mereka ada cahaya yg sama.. sebelum2 nie pn aku dh pnah libatkn dri dlm progrm mcm nie.. alngkh bermaknenye.. klau dpt luangkn lebih mse dgn mreka..



gambar yg sebelah nie.. semua akak2 KEPHAL.. pada awalnya yg malu2 bergambar... ewah3, malu yeee.. tegok lepas je solat maghrib.. semua laju bergambar... mne ntah dorang hilang... silap2, dkt swiming pppooll tu pn dorang amek gambar.. hehehehe.. x pe la.. bukannye haram amek gambar.. kecualila guna fatwa arab saudi.. hehehehe.. ewah2.. tertunduk2 kak zuhaila, cover la tu eeee... yg sbelah dia tu pn same.. kak nadiah.. mentang2 tengah eeee.. tegak je... tp tetap maintainn CUTE (mcm Mika, he3x). kak long.. tersenyum manje.. kak aiwa (hehehehe) sape call tuu.. n kak zai... perasan comeiii la tu.. hehehee.. sory.. just joke.. jgn amek hati ye.. akak2 semua.. yg lain.. x tersebut nama... sbb x pandang kamera.. sape suruh.. kan dh terlepas dlm list.. hehehee.. kkk.. go, go student KEPHAL.. semuanya sempoiii...

Tp.. malam ini dalam sejarah... suatu kenangan terlakar di HOTEL WATER CITY RESORT... seumur hidup aku x pnah dpt cabutan bertuah.. malam tu, aku tersenarai antara 3 orang yg bertuah daripada beratus2 hamba Allah yg dtg.. hehehehe.. masin mulut Faizal.. tp sedihnya.. dr sebesar2 hamper tu.. aku cuma dapat segelas air grape.. n apolo je korang bg dekat aku.. x patut.. memang x patut.. nk kate bertuah ke, malang??? tp x pe la.. utk kwn2 trsayang.. aku sanggup korbankn hamper.. hahahahaha... tp kesian kakak2.. terniat nak kongsi hamper tu.. tp, tinggal bakul n plastik dia.. klau nak.. bleh la.. ade je lg kat rumah sewa nie.. hehehehe..

Selesai majlis, kami semua berjemaah, solat isyak n tarawih yg dipimpin oleh imam Mohd Lutfi B Jamel, Imam 2 Ikhwan b daud, dan bilal Abd Ghaffar.. n lepas tu.. semua bwa haluan masing2...

Akhir kata, aku tetap aku, aku tetap berdiri.. selagi mana kakiku masih terdaya, menongkah usia.. dikala waktu remajaku.. bergelumang dengan dosa. Tatkala, suara2 sinis mula berbicara.. keburukan insan dimata dunia.. mencerca, menghina, mentertawa.. insan yg bergelar anak muda.

Namun aku tetap disini, mencari titik noktah dalam hidup.. berbekalkan secamca kasih ilahii.. dipauti dengan kotoran dosa-dosa.. untuk mencari setitis embunn.. yang bernama... SYURGAWII..

Hehehehe, itu ayt sendiri.. klau x fhm, buat2 faham la yee.. maaf kepada abg2, kakak2.. klau penulisan ini mengguris hati dn perasaan semua warga KEPHAL... semoga.. ukhwah kta semua akan sentiasa terjalin.. n aku.. memang poyoooo.. (trima dgn hati yg rela.. org ckp aku poyo..) hahahaha.. aslmkm. bye :-)






Read On 0 comments

OSHA (Occupational Safety Health Act)

7:32 PM

OSHA merupakan suatu peraturan yang penting dalam industri dalam memastikan safety.. dari apa jua bentuk HAZARD yang akan berlaku.

Itulah yang aku n the geng belajar.. selama 3 hari.. bidang yang lain dri apa yg aku belajar di Universiti.. but very intresting.. hehhee.. sbb cik razali berjaya menarik minat aku terhadap subject ini.. banyak tugasan yang diberikan.. hari pertama, kenalpasti bentuk hazard yang ada... hari kedua, memastikan rating hazard n cara mengatasi, n te last day.. JSA (Job Safety Anylss).. yang ni. memang banyak tugas.. hahahaha.. tp memang best.. dok dlm group.. hahhahaha.. dok tgok gelagat kawan2 semua.. n second day.. aku malu juga la.. group lain x de present.. group aku yang ia2... semua ini angkara GAPOOO... (Pakwe aishah) hehehehhee... Just joke

mybe next week baru ade lg subject nie. tp bla subjct ni.. aku suka bg tumpuan.. n gelakkan orang.. (jahatnya aku.. wlaupun berpuasa) kkk.. suatu ilmu baru for my life... k.. good dayyy..
Read On 0 comments

isu dikongsi bersama... HALAL or HARAM?? SYUBHAH???

9:12 PM
Isu untuk dikongsi bersama seluruh pengguna Islam di Malaysia yang menyentuh tentang sensiteviti pengguna Islam. kes berlaku di sebuah daerah Perak berkaitan proses penyediaan Udang Geragau Anjing... yang penuh dengan kesangsian...

Kehadiran anjing peliharaan sebuah pengusaha ini menjadi isu yang harus diketengahkan dan diceritakan kepada masyarakat dan pengguna Islam khususnya.

Kelihatan seekor daripada anjing membuang air kecil dengan bergaya yang hampir dengan jemuran udang geragau... adakah anda masih berani?? sama2 kta perjuangkan hak sebagai pengguna Islam...


Fikirkanlah wahai sahabat-sahabat.... semuanya ini menyentuh sensitiviti pengguna Islam..

sumber : http://ini-yang-aku-rasa.blogspot.com

Read On 0 comments

Blogger

Blogger

ahlul_bait

ahlul_bait

company of LIFE

company of LIFE

VVIP, VIP, IP, P...


Tanyalah USTAZ

  • 1 Malaysia - Di wajah suci anak-anak ini ku lihat sinar Di hati murni mereka terpahat sebuah impian Andai sengketa membelenggu sesama Andai kerakusan menguasai kita Ke ma...
    8 years ago
  • Talfiq : Haram Atau Harus? - *Talfiq* Dewasa ini amalan bertalfiq dilihat semakin berleluasa. Terdapat banyak faktor terjadinya perkara sedemikian yang antara lain berpunca daripada...
    8 years ago
  • KENANGAN BERSAMA TEMAN-TEMAN - SAHABAT HALAL HARAM HOUSE'S SAHABAT JABATAN FIQH DAN USUL ASSALAMU`ALAIKUM... Buat semua sahabat yang ana sayangi dan rindui, ana ingin menyusun sepuluh ...
    8 years ago

Followers

HPA World

ChelseaFC Update

DETIK DEGUPAN

Sembang-Sembang


ShoutMix chat widget